Blog

2016. 06. 22.

Hírlevél a könyvelődtől

Még mielőtt elmennél jól megérdemelt nyári szabadságolásra, szeretnék néhány információt megosztani veled, amely a NAV folyamatos munkálkodásából fakad.
Mert ők már év közben is, ahogy azt már megszokhattuk, hoznak új törvénymódosításokat. Azonban még mielőtt a fontosabb változásokat összefoglalnám egy kicsit" könnyedebb "téma vállalkozás fejlesztés ügyben.
 
Levél a könyvelődtől
Megjelent a Széchenyi 2020 program keretében a GINOP 8.3.1-16 számú Hitelprogram amely versenyképesség javítása érdekében hozott létre a kormány. Lehet, hogy már mindent tudsz róla, mégis röviden összefoglalom.
- a kamat 0%
- igényelhető eszköz beszerzésre, immateriális javak (pld. szoftver vásárlásra)
ingatlan felújítás, vagy új ingatlan beruházására (itt engedély köteles beruházásokra gondoltak)
- 10% illetve, tehergk-nál 20% önrész (használt esetében) személy autóra nem használható
- sajnos telephely vásárlásra sem, amire azt gondolom már nagyon sok vállalkozás vár. Ingatlan vásárlásra sem jó.
Ami jó hír:
- Kezdő vállalkozás is igényelheti.
Amennyiben érdekel bővebben a téma, mellékelem magát a kiírást, illetve szívesen segítek, ha kérdés merül fel.
 
És egy kicsit más...
Korábbi levelemben említettem, hogy milyen fontos szerintem ma egy vállalkozás érdekében a marketing.
Azt gondolom, hogy legtöbbünknek a szó hallatán rögtön az áruértékesítéshez kapcsolódó különböző praktikák ugranak be, náluk ennek a folyamatnak a fontossága nem is kérdés.
De mi van a helyzet a szolgáltatásokkal? Azt gondolom, hogy egy szolgáltatást még ennél is nehezebb értékesíteni a megfelelő módon.
És nem csak eladni akarjuk a termékünket, hanem fejlődni, szélesíteni a piacot, és minél jobb terméket és szolgáltatást nyújtani önmagunk miatt is, hogy a vállalkozásunk akkor is stabil és biztos bevételi forrás legyen, amikor mások meginognak. Ennek a folyamatnak egy elengedhetetlen eleme a marketing.
Ma az online piacon rengetek segítséget kaphatunk, hogy hogyan "marketingoljunk", de én saját tapasztalatból mondom, hogy sokszor nekem ezek útvesztők.  Egyedül nem tudom alkalmazni, hiszen ez egy  bonyolult szakma.
 
Levelemhez mellékelek most egy egyedül álló lehetőséget, amit én is úgy kaptam és csak tovább adom neked. Hidd el semmilyen gazdasági és egyéb érdekem nem fűződik hozzá, csak egyszerűen egy nagyon hiteles számomra aki közvetíti.
Ha érdekel, gyere velem én ott leszek ezen az előadáson.
 
Akkor egy kis adó és egyebek :) Csak a fontosabbak!!!
 
Évközi és jövő év eleji hatályba lépése is van néhány változásnak.
- 2016.09.30-től bővül a pénztárgép kötelezettek köre, akiket ez érint fogom jelezni nekik (közérzetjavító szolgáltatások, fitnesz szolgáltatók, taxisok stb)
Akinek jelenleg is van pénztárgépe, annak szoftverét frissíteni kell 09.30-ig. Ezt állítólag automatikusan a NAV intézi.
- 2017.01.01.-től 
Csökken néhány termék és szolgáltatás áfája (ezt már reklámozzák egy ideje)
ilyen pld. tojás, néhány tej, baromfihús
a szolgáltatásoknál a vendéglátás áfája először 18%-ra, majd a tervek 2018-tól szerint 5%-ra.
- Mentes lesz az adó alól 2017.01.01-től az albérleti támogatás munkavállalónak kifizetett összeg a megfelelő korlátokkal. (Abban az esetben adható, ha a dolgozó 60 km-en kívül lakik a munkahelyétől, vagy legalább 3 órát venne igénybe oda-vissza utazása).
- Végre felemelik a  személygépkocsival való munkába járás napi költségtérítését 9 Ft-ról 15 Ft-ra. Ez is adómentesen adható majd.
A sort még az Ősszel folytatjuk!