Aktuális

2017. 09. 18.

A K+F tevékenységhez kapcsolódó adóelőnyök

A társasági nyereségadózás területén alkalmazott adóösztönzők alapvetően két irányból tudják támogatni a magas hozzáadott értéket tartalmazó kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenység folytatását.

Elolvasom
2017. 09. 12.

Jön a NAV 2.0

A NAV 2.0 programjával az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, Tállai András.

Elolvasom
2017. 09. 07.

Így korlátozható az adólevonási jog

Az adóhatóság által folytatott adóellenőrzések egyik gyakori vizsgálódási területe az ellenőrzés alá vont adózók által gyakorolt adólevonási jog jogszerűségének vizsgálata.

Elolvasom
2017. 08. 26.

Költségtérítés, ha más az autó tulajdonosa és üzembentartója

A gépkocsi hivatali célú használatánál gyakori, hogy az autó tulajdonosa és az üzembentartó nem ugyanaz a személy, az is lehet, hogy a szülő, az anyós vagy az após. Ki fizeti a cégautóadót, adható-e adómentes költségtérítés. Olvasói kérdésre adott válaszában Surányi Imréné okleveles közgazda a 2018-tól hatályba lépő módosításokra is kitért.

Elolvasom
2017. 08. 22.

Bölcsődétől az egyetemig

Sok munkavállalónak van kisgyermeke, akiknek a bölcsődei elhelyezésük, a bölcsődébe, óvodába hordásuk, az iskolakezdésük és iskolába járatásuk megannyi fizikai és anyagi terhet ró a családokra. Szerencsére vannak gyermekszerető munkáltatók, akik kihasználva az adórendszer teremtette lehetőségeket igyekeznek enyhíteni ezeken a terheken.

Elolvasom
2017. 07. 19.

A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai

Elkészült az új NAV-tájékoztató! Friss információs füzetet jelentetett meg a NAV a számlázásra vonatkozó előírásokról.
Elolvasom
Több hír